vineri, 26 octombrie 2012

Dor.



“Când nu-ţi este dor de nimeni, eşti prea tânăr ca să-ţi dai seama... Când mereu ţi-e dor de cineva, eşti un om plecat departe, care şi-a lăsat sufletul de unde a plecat... Cand nu stii ce simti, cand nu stii de ce esti agitat, nervos, cu capu-n nori si cu gandurile vraiste, nu da vina pe tine - recunoaste ca ti-e dor si uita-te spre fiinta care te-a ravasit. Du-te pana la ea si vei da... de tine, intreg.Sa nu confunzi pofta cu dorul. Pofta e doar un instinct, te va amagi. Dorul iti va raspunde la cele mai frumoase intrebari despre tine...Dorul de clarificare - asa afli cand iubesti cu adevarat, dupa ce nu mai ai langa tine...Nimeni nu plange de dor fara stimuli, fara detalii care spun povestea ce-ti lipseste atat de tare.De dor, faci o mulţime de lucruri nefireşti. Printre ele se numără şi cele mai frumoase amintiri ale omului de care ţi-e dor.Dorul are nişte corzi ca de violoncel, îţi spune pe tonurile cele mai grave şi mai tandre cât de mult iubeşti. Câteodată, corzile se rup, una câte una. Nu încerca să le înnozi, va suna atât de fals...Trăieşte-ţi dorul şi nu încerca să-l închizi în casă când pleci. Ia-l cu tine peste tot, îţi va lumina zâm­betul.Nu încerca să-ţi povesteşti dorul. Spune-i doar omului de care ţi-e dor, în toate felurile. Orice altă persoană nu va rezona la dorul tău.Dorul nu e o boală. Nu ai nevoie de vindecare, ci de revedere, de regăsire, de reîntregire. Dorul nu fumează, nu bea, nu ia droguri şi nu se duce la curve. Dacă vrei să te înţelegi cu dorul tău, fă ce-ţi spune el...Nu face demonstraţii de forţă când ţi-e dor, ajung gesturile mici, dar profunde. Alteori ajung cuvintele, aranjate după bătăile inimii.In starea de dor comunicăm cel mai bine. Atunci ne spunem tot ce n-apucăm când suntem lipiţi. Abia atunci ne trec prin minte lucruri pe care le-am face împreună sau preţuim toate zilele banale. Când se înteţeşte dorul, învăţăm să scriem, să vorbim, să ne lăsăm descoperiţi, să ne adorăm vulnerabilitatea, să păstrăm amintirile...
Dorul bărbaţilor care nu ştiu să iubească e a doua lor copilărie - nu înţeleg ce lor li se întâmplă, se întorc mereu la jucăriile lor preferate, unde totul e clar şi simplu.
Dorul e rezumatul perfect a ceea ce contează cu adevărat în viaţa ta.” – Mihaela Radulescu

(Un fragment din cartea Mihaelei Radulescu. Nu pot sa spun decat: Jos palaria!)

2 comentarii:

  1. Foarte frumos! Nu m-am gandit niciodata ,pana acum,sa-i citesc cartea... dar cum se zice:niciodata nu e prea tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca este interesanta cartea. Uneori M.R. exagereaza "povestindu-si" fanteziile sexuale(isi cam uita limitele), dar, in rest, sa stii ca are pasaje interesante. Acest pasaj mi-a placut mai mult pentru ca era un pic mai realist(mai din sfera normalului) si mai cotidian. :)

    RăspundețiȘtergere

Tu crezi ca: