duminică, 25 septembrie 2011

Incipit despre fericire.


Timpul s-a oprit in loc pentru cateva secunde. Nu stiu daca au fost secunde norocoase,de success si frumoase; sau daca acestea au marcat un simplu moment neplacut din viata unui om. Atunci m-am gandit la cateva dintre miile de lucruri care ar putea face un om fericit. Desigur ca tu diferit de eu (intr-un limbaj simplu),dar ma gandesc ca vreau sa dezbatem pe larg impreuna tot ceea ce ar putea sa ne faca fericiti sau ce ar putea sa ne transforme in niste oameni cu ganduri putrezite si pe cale de descompunere.

Bun,bun,bun.Fericire! Am uitat sa va intreb: exista asa ceva? Sau …cat timp exista? Cat timp se manifesta si cum se manifesta? Si… de cate ori v-ati simtit fericiti? Pai na…toata lumea e fericita in zilele noastre. Treci pe strada,linistit si le/ii vezi cum isi spun unii altora ca “vai…ma simt maxim de fericit/a,mai maxim de maxim,intelegi?!”. Asa cum va spuneam,am invatat cuvantul fericire (datorita faptului ca il aud frecvent) ; da’ ce e aia fericire? Spuneti ca sunteti fericiti. Dar,oare,fericire inseamna sa urlii pe strada ca esti fericit in timp ce-ti studiezi unghiile roz/albastre/mov,sau eventual unghiile false de minim 5 cm? Sau inseamna sa te manifesti in fata unor straini expunandu-ti talentul de a da din maini si picioare ca un bebelus ce asteapta sa-i fie pus scutecul? Despre fericire,la fel ca si voi,am auzit multe. Aberatii pure,intotdeauna. Rare au fost si momentele in care puteam sa zic : “WOW, sunt fericita!”. Insa voi, incurcati dispozitia buna,placerea de a face un lucru,incantarea de a vedea o barza sau un drac (habar n-am) cu fericirea. Acest sentiment enigmatic,as putea spune ca dureaza foarte putin si este mult mai intens decat cele enumerate mai sus. Doar ca… din dorinta de a parea “fiinta perfecta” ce are o “viata perfecta si eventual ROZ” si lumea asta sa contina si un “al 9-lea cer”… atunci spui simplu “fratele meu,sunt fericit/a”. Oricum nimeni nu se bucura pentru fericirea ta chiar daca spui asta de 17 000 de ori in mod consecutiv,asa cum si pe mine ma lasa indiferenta toate chestiile de genul.
 Concluzionand, ai putea foarte bine sa tii pentru tine toate propozitiile referitoare la fericirea ta si sa incerci sa te gandesti daca in momentul respectiv esti intr-adevar fericit sau doar ai o stare pe care tu o asociezi cu fericirea.  

Pana data viitoare,astept pareri despre fericire: este sau nu intalnita frecvent? Este sau nu un sentiment de durata? Sau il confundam mai mereu cu alte sentimente asemanatoare?
                                                          Hello. Bye-Bye.

Va spune,
d.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu crezi ca: